DIY vánoční přání aneb pošli trochu lásky - uneseni

DIY vánoční přání aneb pošli trochu lásky

by - 4.12.19


DIY vánoční přání věnec, sněhulák a vánoční strom, které lze dělat s dětmi

Mám v životě velký štěstí, že kolem sebe mám plno lidí, který mám ráda a který maj rádi mě. Rodinu, která je poměrně rozsáhlá, kamarády, který jsem za ty léta nastřádala, prostě plno lidí, se kterýma bych chtěla trávit dost času. Bohužel den má jen 24 hodin, rok 365 dní (většinou) a jeden lidskej život je vlastně pěkně krátkej. Pokud bych se se všema vídala tak, jak bych chtěla, nezbyde mi čas na nic jinýho.

Přijde mi ale hezký, dát všem aspoň jednou za čas vědět, že na ně myslíme. Přiznám se, že vánoční přání jsem dřív neposílala. Přišlo mi to takový starosvětský a o ničem. Zvlášť ty s předepsanym textem „Veselé Vánoce a šťastný nový rok“, vlastnoručnim akorát tak podpisem a šlusíček. O to víc jsem ale obdivovala svoji americkou kamarádku P., která v předvánočnim čase nakoupila nádherný vánoční přání a pak si sedla a psala a psala. Vlastnoručně. Příbuznejm, kamarádům…přišlo mi to hrozně hezký.

Tak jsem jednou koupila vánoční pohledy k vymalování, což mi přišlo skvělý. Vymalujem je s Toničkou, pošlem po příbuzenstvu a všichni budou šťastný. Idea dobrá, ale vymalovávání jsem měla po nějaký době plný kecky a následující rok usoudila, že jednodušší bude vánoční přání od základu vyrobit.

Na Pinterestu je inspirace moře (stačí zadat „christmas cards“). Já vybrala a pro naše účely upravila tři přáníčka tak, abyste je mohli vytvořit s dětmi. Nebo abyste je mohli vytvořit, i když nejste tak úplně šikovný. Prostě dejte do toho kus srdíčka a jedem!

DIY vánoční přání vánoční stroměček, tvoření s dětmi z papíru

Stromeček

Potřebovat budete: čtvrtku A4 přeloženou na půl, barevný papíry v různých odstínech zelený, samolepící kamínky nebo jiný ozdoby, případně ozdobný vánoční lepenky.

Barevný papíry tužkou rozdělte na centimetr široký proužky a nechte děti, ať je vystřihnou. Proužky pak zkracujte na potřebnou délku a lepte na čtvrtku tak, abyste z nich vytvořili trojúhelník – strom. Strom pak polepte barevnými kamínky. Seženete tady nebo ve většině papírnictví. U holek naprosto nejoblíbenější přání. Lepily by do nekonečna.

tvoření vánočního přání, stříhání papíru

tvoření vánočního přání s dětmi, lepení na papír

tvoření vánočního přání s dětmi, zdobení stromečku

DIY vánoční přání, které mohou tvořit děti - sněhulák

Sněhulák

Potřebovat budete: čtvrtku A4 přeloženou na půl, světle modrý barevný papír, klasický bílý papír, tužku nebo fixy, sněhový vločky na ozdobu.

Světle modrý papír velikosti A4 rozpulte, odstřihněte po šířce i délce tak jeden, dva centimetry a nalepte na titulní stranu přeložené čtvrtky. Pak si vemte kružítko a na bílý papír narýsujte čtyři velikosti kružnic od nejmenších po největší, tak abyste z nich mohli sestavit sněhuláka (tři, pokud se obejdete bez rukou). Pokud nevedete kružítko, najděte nějaký kruhový tvary na obkreslení doma – skleničky, hrníčky, lepenku, lepidlo... No a pak už jen vystřihnete, sestavíte a nalepíte sněhuláka. Nakreslíte (nebo teda děti nakreslí) knoflíky, pusu a nos a dozdobíte nalepovacíma sněhovýma vločkama (případně nalepíte tavnou pistolí) nebo si pomocí ozdobný děrovačky udělejte vlastní. Jestli chcete fešný sněhuláky, klidně lepte i kamínky ze stromečku.

tvoření vánočního přání s dětmi, dělání kruhů

tvoření vánočního přání s dětmi, lepení sněhuláka

tvoření vánočního přání s dětmi, zdobení sněhuláka

DIY vánoční přání, které mohou tvořit děti - věnec

Věnec

Potřebovat budete: čvrtku A4 přeloženou na půl, vodovky a prsty, případně mašli, lepidlo nebo tavnou pistoli.

Tady počítejte s bordelem, protože vodovky a prsty, prsty a vodovky, ale postup je jednoduchý. Narýsujte na přední stranu čtvrtky kruh a nechte děti, ať kolem kruhu dělají otisky prstů v různých odstínech zelený a případně i troškou červený. Až bude patřičně oďubkováno, můžete dolepit nebo domalovat mašličku.


tvoření vánočního přání s dětmi - otiskování prstů jako lístečků

tvoření vánočního přání s dětmi - otiskování prstů jako listů věnce


A jestli to chcete ještě trochu vylepšit, děti určitě potěší nějaký ty razítka. Všechny věci na tvoření (kromě razítek) jsem koupila v bohatě zásobenym papírnictví u nás na sídlišti. Pokud nic takovýho poblíž nemáte, poslouží třeba eshop Wiky Hračky, kde mají kromě hraček i sekci papírnictví. Pokud zde přes affiliate odkazy uvedené v článku nakoupíte, oceníte tak zároveň drobně i moji práci na blogu, za což předem děkuju. Další skvělé tipy na přáníčka potom najdete na blogu u Veroniky, který tedy vůbec přetéká inspirací na všechno možný i nemožný.

A až to všechno vytvoříte a napíšete, čeká vás nejsložitější část úkolu. Vystát frontu na pobočce Český pošty. Hodně štěstí a krásné svátky s těmi, co máte nejraději.



Může se vám líbit

4 comments