Viva Las Vegas! - uneseni

Viva Las Vegas!

by - 25.4.17


Vegas nikdy nepatřilo k mým vysněným destinacím, ale zase když už jsme byli poblíž, byla by škoda tohle prazvláštní místo minout. Navíc jsme tam měli dostaveníčko s mojí americkou kamarádkou, která shodou okolností za celý svůj život ve Vegas nebyla. A vlastně proč ne. Stavby typu podnikatelský baroko mě nějak zvrhle fascinují. Ve zlatých časech vietnamských tržnic se říkalo, čím víc proužků, tím víc Adidas. Podnikatelský baroko je něco jako čím víc sloupů a věžiček, tím větší král nebo tak něco. A zrovna věžiček je ve Vegas dost.

V jednom takovym věžičkovym paláci jsme bydleli. Vlastně to byl spíš obrovitánskej panelák. Celý panelákový město s věžemi uprostřed byl tenhle hotel Excalibur. A dole plno automatů, obchody, restaurace, ruleta, zábavný show. V podstatě byste z toho hotelu nemuseli ani vylézt, je tam všechno. A to platí i ostatních velkých hotelech na zdejším Stripu. Určitě doporučuju se ubytovat v jednom z těchto megalomanských komplexů, protože něco takového jinde těžko zažijete. Navíc to není ani nijak zásadně drahé. Pokoj pro dva nás vyšel na zhruba 1400 Kč za noc.

První večer jsme vyrazili do víru velkoměsta. Začali jsme večeří v „New Yorku“, kde jsme měli jeden z nejlepších burgerů a hlavně měl David Long Island Iced Tea silný jak noha od kulečníku. Pokud tenhle míchaný drink neznáte, je tam hodně alkoholu (gin, rum, tequilla, vodka, jupíííí!) a chutná to jak čaj. Můj oblíbený koktejl. Bohužel si nepamatuju, která z těch restaurací ve zdejším New Yorku to byla, a bohužel zrovna tahle informace by byla dost užitečná, protože opít se ve Vegas je fuška. Aspoň pro průměrně trénovanýho Čecha.

Opilejch Američanů s obrovskými drinky v žůžo nádobách potkáte na Stripu mraky. Taky jsme si jeden takovej žůžo drink koupili. Dokonce jsme si připlatili za extra panáky, protože „víc panáků víc zábavy“ říkala ta rozesmátá paní, co nám to prodávala. To jsem ale do Vegas měla jet o patnáct let dřív. Tehdy v pubertě bych asi byla děěěěsně oooopilááá, teď jsem měla jen cukrem zalepenej žaludek.

Tolik alkoholická vsuvka. Teď k těm hrám. Automaty jsou tam se všim možnym i nemožnym, všude to svítí a bliká a většinou jsem moc nepochopila, o co tam jde. Prostě tam dáte peníze a pak vyhráváte nebo prohráváte. Střídavě se nám dařilo oboje a zvlášť ten první případ mě bavil. Zkusila jsem i black jack, ale můj výkon byl dost tragickej. Štěstí začátečníka se nekonalo. Zato mojí kamarádce se v black jacku podařilo vyhrát pěkný kapesný. Myslim, že jí to minimálně zaplatilo hotel.

Kromě alkoholu a hazardu nabízí Vegas taky množství tuze zábavný zábavy. Popravdě jsem na nějakou tu velkolepou show jít chtěla, protože kde jinde se můžete podívat na muzikál o menopauze. V hotelu jsme taky dostali knížku plnou slevových kupónů a na dva lístky na tohle veledílo jsme měli 25 dolarů slevu, ale myslím, že ani to by Davida nepřesvědčilo na Menopauzu jít. Ovšem furt byla ve hře varianta, že půjdeme s kamarádkou samotný a naše kluky pošleme třeba na show o problémech s prostatou (určitě tam něco takovýho taky mají). Ale nakonec na to nedošlo. Ten jeden celý den, co jsme ve Vegas měli, jsme nakonec strávili v Muzeu jaderných testů a na Hooverově přehradě (o tom příště) a na Strip jsme se vrátili až po Menopauze. Takže došlo jen na drink a nějaký ty zpěváky a tanečnice v negližé v hotelu Tropicana.

PS: Samozřejmě jsme nevynechali místní velkou atrakci, fontánu před hotelem Bellagio. Každou chvíli tam tahle vodotrysková show probíhá. Hudba hraje, voda stříká, všichni dělají ach a och. Jestli chcete vidět, jak to vypadá, koukněte třeba sem.

Všude poušť a v dálce Las Vegas

Je tu všechno - pyramidy a Sfinga...

...New York se Sochou Svobody...

...a Brooklynskym mostem...

...a Paříž s Eiffelovkou...

...a nakonec jeden zaručeně středověkej hrad Excalibur (král Artuš měl sice hrad Camelot a meč Excalibur, ale název Excalibur je zjevně přitažlivější)

Tohle byl náš výhled z okna

V přízemí našeho hradu bylo hotový město


Moře automatů v New Yorku

Kajte se ze svých hříchů! Obraťte se k Ježíšovi!

Fontána před Bellagiem



             

Může se vám líbit

0 comments