Milionáři ze sídliště / V Grandhotelu Pupp - uneseni

Milionáři ze sídliště / V Grandhotelu Pupp

by - 3.11.21

 

výhled z Grandhotelu Pupp v Karlových Varech

Svět se mění, život se mění, časy se mění. Ta dynamika vývoje je poměrně šílená a já obdivuju každýho ze starší generace, kdo tohle tempo ještě zvládá. Si zkuste srovnat třeba realitu všedního života před druhou světovou válkou s tou dnešní. A nemusíme ani chodit tak daleko. Hluboká úklona každýmu, kdo se v těch skocích neztratil, a sama za sebe si přeju, abych se s timhle životnim vývojem zvládla popasovat jako můj děda.

I můj život se ale dost proměnil a dostal se někam, kde bych si nikdy nemyslela, že budu. Teď myslim hlavně s ohledem na finance a věci, který mi kdysi přišly jako nedosažitelnej luxus. Už jsem to tu zmiňovala v souvislosti s Benátkama a vůbec mojí první cestou k moři. V devadesátkách jsme v severní Itálii byli pod stanem, vařili na vařiči a byli tam prostě za chudáky z Východu. Dneska už je fuk, jestli jedete na týden do Itálie nebo na Lipno, protože vás to bude stát stejně. To, co si za svoje platy můžeme dovolit, je úplně někde jinde, než bývalo.

luxusní pokoj s balkonem v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech

Jsou chvíle, kdy mě jímá taková nostalgie a řikám si: „Tyjo, tak to bych si nikdy nemyslela, že si tohle budu moct dovolit.“ Zážitky vyhrazený jen pro bohatý, což já přece nejsem. Třicet let bydlim na tom stejnym místě, jsem furt ta stejná holka ze sídliště. Holka, která viděla hodně filmů a zažila hodně večírků v rámci karlovarskýho filmovýho festivalu a bydlet v Grandhotelu Pupp měla ve škatulce „pro milionáře a filmový hvězdy“. Takže podle měřítek mýho dospívání je ze mě zřejmě milionář nebo filmová hvězda.

Tonička letos nastoupila do školy a náš život se začal řídit jejími prázdninami. Karlovy Vary, Mariánské a Františkovy lázně se letos dostaly na seznam UNESCO. Nějak to zaklaplo dohromady a říkali jsme si, že podzimní prázdniny strávíme v Mariánkách. Někde v hezkym hotelu s bazénem, v klidu si korzovat po kolonádě, žádný zběsilý výletní tempo.

Karlovy Vary

Hotely s bazénem v Mariánkách za slušný peníze se ukázaly jako nedostatkový zboží, takže jsme výběr rozšířili na Vary a skončili v Grandhotelu Pupp pro milionáře a filmový hvězdy. Jaksi se ukázalo, že pobyt tady vás nebude stát ledvinu a může si ho dovolit i naše rodina ze sídliště. A nejlepší na tom je, že se během toho pobytu budete cítit fakt jak milionář nebo filmová hvězda. Nebo spíš jak členové královský rodiny. Tak hezky se o nás snad nikde nikdo nestaral. Neskutečně milý personál, který udělá, co vám na očích vidí. Měla jsem pocit, že kdybych jim řekla, že chci k večeři na pokoj servírovat mamuta, někdo mi určitě vyběhne do karlovarskýho muzea ukrást z vitrínky mamutí kost, co tam mají vystavenou. Nebo to byl zub? Už přesně nevim, jaký kus mamuta tam měli.

Grandhotel Pupp je navíc přenádherný hotel s atmosférou konce 19. století, kdy Vary zažívaly zlatý věk. Pětihvězdičkových hotelů je na světě hodně, ale Pupp je prostě jenom jeden.

O Varech samotných někdy příště. Výlety byly a viděli jsme toho víc než dost.

Grandhotel Pupp v Karlových Varech


koupelna v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech
Koupelna plná všemožných lahviček, zavazadla vám odnesou, auto zaparkujou, prostě jak v bavlnce...

Snídaně v Grandhotelu Pupp, míchaná vajíčka
Jako milovník hotelových snídaní jsem si rána hodně užívala. Míchaný vejce měli absolutně božský!

snídaně v Grandhotelu Pupp
Navíc to přenádherný prostředí

výhled z balkonu pokoje v Grandhotelu Pupp
A ten výhled z balkonu našeho pokoje


V bazénu každý den

Velký milovník Nespressa nejsem, ale tak hodilo se :)

večeře na pokoji v Grandhotelu Pupp
Dopřáli jsme si i večeři na pokoj

pokoj v Grandhotelu Pupp

Tyhle lampičky miluju. Celý pokoj byl parádní do úplnýho detailu. Třeba vypínače jsou tu velká stylovka.

výhled z balkonu v Grandhotelu Pupp
Kuk z balkonu na druhou stranu

Čau zas někdy!









Může se vám líbit

0 comments