Zábava na cesty s dětmi / Časopisy Egmont - uneseni

Zábava na cesty s dětmi / Časopisy Egmont

by - 1.1.20



Balení nepatří mezi moje oblíbený disciplíny. V dobách, kdy jsem se rozhodovala, jestli mi to bude večer v baru slušet víc ve žlutých nebo puntíkatých šatech, to ještě jistý kouzlo mělo. Teď s dětma se rozhoduju spíš podle toho, na kterym triku budou míň vidět fleky od špaget, a spíš než paráda vede praktičnost a úspornost.

Speciální podkategorie, která na vás čeká s příchodem dětí, je balení hraček a zábavy vůbec. V zimě je brzo tma, může být hnusně a vůbec, co s těmi dětmi vlastně dělat ve volném čase, když všechny plány selžou? Je to stejný jak s dětskym oblečenim. Máte tendenci vzít toho milion, protože co když ušpiní tohle i tohle. A stejně tak taháte i kupu hraček, protože co by kdyby, kufrů moře a víkendový výlet vypadá jak expedice na Severní pól.


Když ale náhodou něco zapomenete doma, často zjistíte, že to ani nechybí (pokud teda nezapomenete pasy, že jo). Oblečení přemáchnete v umyvadle a k zábavě toho taky moc nepotřebujete. Naší hlavní a osvědčenou stálicí jsou časopisy pro děti nebo různý pracovní sešity. K tomu patřičný příslušenství (pastelky, nůžky, lepidlo) a nápadů, jak se zabavit máte víc než dost, i kdyby trakaře padaly.
Jako zábava během letu jsou tyhle časopisy úplnej ideál a jelikož nás za dva měsíce čeká cesta do New Yorku, přijala jsem nabídku vydavatelství Egmont a čtyři jejich časopisy s holkama otestovala. A jelikož má velký množství zdejších čtenářů děti, bude vám nejspíš drobná recenze taky užitečná.

K recenzi jsme dostaly holčičí časopisy: Littlest Pet Shop, My Little Pony, Barbie a Disney Princezna, ale rodiče kluků, čtěte klidně dál, protože v nabídce mají i o poznání míň růžový časopisy jako Minecraft, pixarovský Auta nebo Tlapkovou patrolu, která by u nás slavila asi největší úspěch, i když kdo ví.


Jak se časopisy líbily holkám?

U každýho časopisu je i hračka, která tak nějak zaručuje, že se časopis líbit bude. Jelikož základní poučka pro dlouhý lety s dětmi říká, ať jim vezmete jednu novou hračku, jsou tyhle časopisy ideální součástí příručního zavazadla. Stázku bavilo hlavně vymalovávání (a novej petšopák), úkoly mi na ní přišly povětšinou ještě těžký a příběhy o ponících a petšopácích si evidentně radši vymýšlí svoje, než aby poslouchala ty už vymyšlený. Toničku naopak časopisy bavily moc právě proto, že úkoly byly těžší, obsahovaly písmenka a čísla a byla to prostě větší výzva. Největší úspěch měla Disney Princezna, kde byly všechny ty úkoly napasovaný na nám povětšinou i známý pohádky.


Jak se líbily mně?

Překvapivě dost. Jako musim přiznat, že jsem měla jistý předsudky, zvlášť k barbínovýmu časopisu, kde jsem čekala jaksi barbínový věci. To, že je maminka Barbie počítačová inženýrka a jako holčičkovská inspirace tu je představená snowboardistka Chloe Kim, mě překvapilo velmi pozitivně. Prostě #girlpower

Kromě klasických úkolů na grafomotoriku, počítání i začátky čtení (prostě takový ten balík předškolního vzdělávání) tu je i další kreativní zábava a nápady na aktivity jako třeba pečení nebo různý hry. Pečení asi na cestách nezvládnete, ale zrovna ty hry se hodí dost (nezapomeňte si přibalit kostku). Jo, a taky jsem dost ocenila řešení u jednotlivých úkolů, protože i když to nerada přiznávám, občas jsem na úkoly v dětských časopisech krátká. Jediná vada na kráse je lesklý papír, na který se hůř kreslí pastelkama, takže doporučuju spíš fixy, a upřímně doufám, že se volba papíru změní, páč tohle má do budoucna potenciál mě začít štvát.

Kolem a kolem další věc, kterou jsem díky blogu potkala a zařadim ji do našeho domácího repertoáru. Všechny dětské časopisy z vydavatelství Egmont najdete tady. Nám se rozhodně budou hodit v lednu na horách a hlavně v březnu do New Yorku, kam se moc těšíme. A vy se tenhle rok kromě důkladnýho reportu z New Yorku můžete těšit taky na několik spíš praktických článků ohledně cestování s dětmi. Tak šťastnej novej!

Může se vám líbit

0 comments