Rok 2022 / Plány versus realita - uneseni

Rok 2022 / Plány versus realita

by - 15.1.23

 
skanzen Solvayovy lomy

Loni na podzim jsem měla takový hezký nápad. Rozhodla jsem se vytvořit nám rodinný kalendář, kam si napíšeme věci, které bychom chtěli v roce 2022 zažít. Takový rodinný bucket list. Nešlo o žádný velký věci jako skákat padákem nebo se vydat na cestu kolem světa. Spíš mi šlo o takový drobnosti jako zajít na zmrzku, udělat výlet na kole nebo zajet na místo, kam se už hrozně dlouho chceme podívat, ale pořád k tomu nějak nedošlo. Prostě abychom si v tý každodennosti udělali čas na různý společný aktivity, který by nám v tom kolotoči jménem život mohly protéct mezi prsty.

Do kalendáře se teda dostaly i větší věci jako jet do Rakouska nebo k moři. Prostě jsme si na to sedli, společně sepsali ty vytoužený zážitky a já to pak hodila do fotokalendáře. Ten jsme pak pověsili do chodby a každý den ho měli před očima. Na to, jak jsme vše vytvořili a co jsme do kalendáře dali, se podívejte do loňského článku o tom, jak si vytvořit takový rodinný bucket list.

ukázka z našeho rodinného kalendáře

Jelikož nás kalendář opravdu provázel rokem 2022 a byla to poměrně zajímavá zkušenost, kterou chceme opakovat, myslim, že si to zaslouží aspoň drobný shrnutí. Co se povedlo, co nepovedlo, plusy a mínusy.

Co se splnilo

Skoro všechno. Mile mě překvapilo, jak jsme byli svědomitý. A byla jsem za to fakt ráda! Bez toho seznamu bychom stoprocentně nějaký zážitky vůbec nedali. Třeba do Solvayových lomů bysme se nedokopali téměř jistojistě. Takový to místo, který máte vcelku kousek a přesně z toho důvodu na něj nikdy nedojde. Do kalendáře na příští rok jsem tak strčila zase pár výletů na místa, který mám už léta uložený na Instagramu a pořád nic.

skanzen Solvayovy lomy a vláček
Jsem s poměrně jistá, že do Solvayových lomů bysme se bez kalendáře stále nedohrabali.

Co se nesplnilo

Z konkrétních míst jsme se nedostali do Gránického údolí. Ve Znojmě jsme sice v létě byli, ale program byl nakonec úplně jiný. Pak už jsme nezvládli jen: udělat si lodičky a jít je pouštět k potoku a jet do Vraňan, což teda zrovna ty Vraňany mě docela překvapily, protože tam pro jahody většinou každý rok aspoň jednou jedem a zrovna letos nic.

údolí řeky Oslavy
Gránické údolí sice nebylo, ale objevovali jsme neméně krásné (a mnohem míň navštěvované) údolí řeky Oslavy.

Plusy

Za mě je tohle skvělá motivace. I taková trochu pomoc, když nevíte, co o víkendu. A jak už holky věděly, jak kalendář funguje a jak na to, tak byly podruhé schopný vymyslet různý aktivity poměrně rychle. Sice teda věci jako jít na pouť, jet do Májalandu nebo jít do hračkářství bych teda v kalendáři mít nemusela, ale tak jestli si to přejí. Ony zas letos budou muset přežít prohlídku zámku Jezeří. A zase na Toničky přání udělat si bojovku se hodně těšim.

na pouti
Bez návštěvy klasický pouti se letos prostě neobejdem.

Mínusy

Největší mínus je, že se mi teprve teď povedlo vytvořit a objednat kalendář na rok 2023. V půlce ledna. Myslim, že pro lemply jako já tohle je to největší úskalí.

A teď už konkrétně, kde jsme byli a o čem si můžete přečíst na blogu.


Rakousko – vyrazili jsme tam hned dvakrát. Jednou k Attersee a podruhý u Neziderskýho jezera jsme si rovnou odškrtli i kolonku výlet na kole. Nebyl jediný, ale u Neziderskýho jsme toho najezdili bezkonkurenčně nejvíc.

U moře byli holky jen s Davidem, já zatím plnila plán v novym zaměstnání. Tam článkem sloužit nemůžu, ale nad plán jsme vyrazili do Berlína a bylo to skvělý. I konec roku jsme oslavili v Německu a plán na rok 2023 je prozkoumat tuhle zemi víc.

Halloween jsme oslavovali tak, že si to zasloužilo samostatný článek s tipy na výlety a tvoření.

Užili jsme si den ve Sladovně Písek. Tam je to krása vždycky.

A když na to tak koukám, tak jsem na blog psala vcelku málo. To trochu doufám, že tenhle rok bude lepší. Ale do kalendáře jsem si to nenapsala, tak nic slíbit nemůžu.

Labutě u Attersee
Attersee

na kole s dětmi u Neziderského jezera
Na kolech u Neziderského jezera

s dětmi u Braniborské brány v Berlíně
Berlín

halloweenské tvoření s dětmi - čarodějnice
Strašidelné halloweenské tvoření


mumie v Klatovech
A strašidelný výlet

Stázka začala fotit mojí zrcadlovkou. Predikce na rok 2023 - srovnání horizontu a roztrhání oblačnosti :) Zůstaňte na příjmu!


Může se vám líbit

0 comments